Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Enginyeria Biomèdica

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

Academic Hearth. Cursos online que procedeixen d'universitats com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. Inclou també cursos gratuïts online d’enginyeria biomèdica.

Academic Video Online és una col·lecció de 64.000 vídeos, documentals i programes educatius majoritàriament en anglès, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi Art i Arquitectura, Educació, Psicologia, Història, Empresa, Salut, Ciència i Enginyeries, entre altres.

Henry Stewart Talks (HSTalks) és un proveïdor líder en conferències audiovisuals, xerrades d'experts i estudis de cas, en l'àmbit de la Biomedicina i Ciències de la vida.

Cursos UNED abierta és un portal de formació online de la UNED on s'oferten cursos de totes les disciplines acadèmiques i per a tots els nivells tant de forma puntual com d'accés permanent. Per accedir només cal registrar-se i es poden realitzar lliurement utilitzant els materials disponibles en castellà i anglès.

edX és una plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online, entre els que trobareu cursos d’enginyeria.

 

 

JoVE és una plataforma de vídeos científics que pretén donar suport a la investigació científica i l'educació (ensenyament i aprenentatge).

 

La plataforma consta de dos productes principals: 

   - JoVE Education (vídeos educatius per a la docència i l'aprenentatge).

   - JoVE Research (JoVE Journal). És la primera revista científica revisada per parells que combina demostracions de vídeos  d'alta qualitat amb protocols de text detallats. Està indexada a PubMed/MEDLINE, Web of Science, Chemical Abstracts, Scifinder i Scopus.

 

La URV ha subscrit el producte JoVE Education i durant l'any 2024 també tindrem accés a JoVE Research.

 

 

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, videos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors. Inclou materials d’enginyeria biomèdica.

MIT Open Courseware dona accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology, entre els quals hi trobareu cursos d’enginyeria biològica.

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries, entre elles l’enginyeria biomèdica. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

Repositoris de material docent

Connexions (CNX), creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països. 

Teaching Commons és un repositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

MDX (Materials Docents en Xarxa) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 records. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.

Universidad de Valladolid: Repositorio Documental. Obj. de Aprendizaje - Ciencias Biomédicas y de la Salud

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons