Skip to Main Content

Edició de vídeo amb Clipchamp

Què és Clipchamp?

Clipchamp

Descripció

Clipchamp és una eina d'edició de vídeo en línia que ens permet crear diferents tipus de vídeo de manera senzilla fins i tot per aquells que no tenen cap mena d’experiència.

Les opcions d’edició de vídeo que ofereix són molt intuïtives i permeten realitzar muntatges de vídeo amb tota mena d'elements multimèdia. A banda de permetre exportar diferents fitxers propis, compta amb una gamma de recursos d’ús lliure i gratuïts. No obstant això, hi ha recursos que calen d’una subscripció prèmium per poder utilitzar-los.

Microsoft va adquirir Clipchamp el setembre de 2021 com una aposta per omplir un buit que havia deixat la seva aplicació de referència d'edició de vídeo, Windows Movie Maker. A partir del març de 2022, Clipchamp es va integrar com a part de Windows 11.

També es pot utilitzar des d'un navegador, com a eina en línia, això permet el seu ús a tot tipus de dispositius (MacOS, Linux, Windows, Chromebook, etc).

Com crear un projecte de vídeo

Com crear un projecte de vídeo a Clipchamp?

La mida predeterminada que ofereix el programa és 16:9, 1920x1080px, però pots modificar-la segons les teves necessitats de manera gratuïta. A més a més, el mateix programa et suggereix diferents mides depenent del tipus de vídeo que vulguis fer.

A la barra lateral esquerra trobem els diferents recursos (fotos, vídeos, àudios) i eines de treball que ens ofereix l’editor de vídeo. Majoritàriament, són tots d’ús lliure i gratuït, però hi ha que per poder usar-los cal tenir una subscripció prèmium.

Com afegir recursos a la línia de temps

Com afegir recursos a la línia del temps i com afegir transicions?

Podem treballar amb els recursos gratuïts que ens ofereix l’editor, però també podem importar els nostres fitxers i organitzar-los segons la seva tipologia.

Per afegir-los al nostre vídeo, els arrossegarem a la línia del temps i si volem, podem afegir diferents transicions entre un recurs i un altre.

El següent vídeo t’explica com fer-ho:

Com afegir àudio

Com afegir àudio al vídeo?

Aquest editor de vídeo ens permet afegir música o àudio dels nostres fitxers o també aquells d’ús lliure i gratuït que ens ofereix el programa. Un cop escollit el recurs que farem sevir, el podem col·locar allà on vulguem.

A continuació, el vídeo següent t’explica quines possibilitats d’edició d’àudio t’ofereix el programa i com utilitzar-les:

 

Com treballar amb croma

Com treballar amb croma?

Un punt molt interessant d’aquest editor és que també ens serveix per treballar amb croma de manera senzilla.

El croma és una eina que ens permet crear vídeos o presentacions més atractives, els quals ens poden servir per fer des de vídeos educatius fins a produccions teatrals o cinematogràfiques.

En aquest tutorial t’expliquem com pots utilitzar-ho:

 

Com afegir text a veu i subtítols

Com afegir text a veu i subtítols automàticament?

Si vols que el teu vídeo sigui més accessible o vols afegir alguna descripció en àudio, aquest programa també compta amb l’opció d’afegir text a veu amb una IA en 170 idiomes diferents, inclòs el català.

A més a més, també pots afegir subtítols automàtics generats per una IA.

T’expliquem com pots fer-ho en aquest vídeo:

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons