Skip to Main Content

Plató amb fons croma del CRAI campus Terres de l'Ebre

Presentació

Dues persones enregistrant un vídeo en un plató
Plató amb fons croma del CRAI Terres de l'Ebre 

El CRAI campus Terres de l’Ebre disposa d’un espai a la Factoria on es poden enregistrar vídeos amb un fons Croma, el qual et permet realitzar diferents tipus de vídeos. És un servei sense cost que el CRAI i la Factoria posen a disposició de tota la comunitat universitària, i que disposa de:

 • L'espai per l’enregistrament 

 • Càmera de vídeo 

 • Microfonia 

 • Il·luminació 

 • Programari específic per l’enregistrament amb Croma (OBS) 

Imatge del plató

Tipus de vídeos que s'hi poden enregistrar

Persona enregistrant un vídeo

Tipus de vídeo que s'hi poden enregistrar

La versatilitat de l’espai i equipaments permet enregistrar diferents tipologies de vídeos: 

 • Només presentació + veu en off: a la pantalla només hi apareixerà la presentació prèviament seleccionada. La imatge de la càmera estarà desactivada i només se sentirà la veu. 
 • Presentació de fons i càmera situada a la part inferior esquerra o dreta: d’aquesta manera la imatge de la càmera amb la persona presentadora es situarà en uns dels extrems de la pantalla. Al fons es veurà la presentació escollida.
 • Pantalla completa de càmera: Només apareixerà la imatge de la persona presentadora. Es pot seleccionar el color de fons. 
 • Càmera + imatge de fons: Cal descarregar-se la imatge que es vol posar de fons i seleccionar-la al programa editor. Seguidament es situarà la càmera a la part de la pantalla que es desitgi.

Ús del croma com a recurs didàctic

Ús del corma com a recurs didàctic

Aquest recurs pot ser utilitzat per promoure metodologies actives. La tècnica del croma ens dona la possibilitat d’establir diferents contextos d’aprenentatges sense sortir de l’aula. Aquesta eina doncs, fa que el procés d’ensenyança i aprenentatge s'enriqueixi tot aportant un ampli ventall de possibilitats per treballar diversos continguts d’una forma dinàmica, lúdica i activa. 

Amb l’ús d’aquest servei l’alumnat serà competent en l’àmbit lingüístic, el digital, la social i cívica i sentit de la iniciativa. 

 

Quines utilitats té el croma?  

 1. Crear vídeos educatius: El croma es pot utilitzar per a crear vídeos educatius més atractius i que mostrin el procés, simulin escenaris, demostrar experiments o fins i tot exemples visuals.
 2. Fer presentacions: El croma es pot usar per a crear presentacions més interactives i visuals, que permetin als estudiants interactuar amb el contingut a través de l'ús de fons i altres elements visuals dinàmics. 
 3. Formació virtual: En l'educació en línia, el croma es pot fer servir per a crear ambients virtuals, incloent-hi a professors i estudiants en un ambient més proper i real, la qual cosa fa més amè l'aprenentatge virtual.
 4. Realitzar produccions teatrals o cinematogràfiques: El croma es pot fer servir per a produccions teatrals o cinematogràfiques universitàries, tot incloent obres de teatre, curts, explicació de contes, representacions de situacions... 

Jocs educatius: El croma es pot utilitzar per a crear jocs educatius que ajudin als estudiants a aprendre d'una manera més interactiva i divertida. 

Exemples pràctics d'ús del croma en educació

Persona enregistrant vídeo al plató

Exemples pràctics d'ús del croma en educació

 • Exemple 1: Els estudiants del grau d'educació han de gravar un vídeo explicant el conte de la Caputxeta Vermella tenint en compte tots els aspectes de l'oralitat. Podran posar imatges de fons reals, crear efectes de so, mostrar només el paisatge com a fons i la veu en off o en algun moment el narrador del conte a mode imatge completa per fer partícips als infants fent-los preguntes. 

 • Exemple 2: Els estudiants del grau d'infermeria han començat amb el temari de primers auxilis de forma virtual. Per tal que els alumnes puguin imaginar-se millor les escenes, el docent utilitza diferents imatges de fons amb situacions reals que ensenya què s'hauria de fer i com s'hauria d'actuar. 

Reserva del plató

Calendari

Reserva del plató

Per fer ús del servei cal efectuar una reserva prèvia, amb antelació mínima de 24 hores, a través dels següents canals:

icona de telèfon626 71 43 50             

icona correu electrònic crai.factoria@urv.cat

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons