El CRAI campus Terres de l’Ebre disposa d’un espai a la Factoria on es poden enregistrar vídeos amb un fons Croma, el qual et permet realitzar diferents tipus de vídeos. És un servei sense cost que el CRAI i la Factoria posen a disposició de tota la comunitat universitària, i que disposa de:
L'espai per l’enregistrament
Càmera de vídeo
Microfonia
Il·luminació
Programari específic per l’enregistrament amb Croma (OBS)
La versatilitat de l’espai i equipaments permet enregistrar diferents tipologies de vídeos:
Aquest recurs pot ser utilitzat per promoure metodologies actives. La tècnica del croma ens dona la possibilitat d’establir diferents contextos d’aprenentatges sense sortir de l’aula. Aquesta eina doncs, fa que el procés d’ensenyança i aprenentatge s'enriqueixi tot aportant un ampli ventall de possibilitats per treballar diversos continguts d’una forma dinàmica, lúdica i activa.
Amb l’ús d’aquest servei l’alumnat serà competent en l’àmbit lingüístic, el digital, la social i cívica i sentit de la iniciativa.
Quines utilitats té el croma?
Jocs educatius: El croma es pot utilitzar per a crear jocs educatius que ajudin als estudiants a aprendre d'una manera més interactiva i divertida.
Exemple 1: Els estudiants del grau d'educació han de gravar un vídeo explicant el conte de la Caputxeta Vermella tenint en compte tots els aspectes de l'oralitat. Podran posar imatges de fons reals, crear efectes de so, mostrar només el paisatge com a fons i la veu en off o en algun moment el narrador del conte a mode imatge completa per fer partícips als infants fent-los preguntes.
Exemple 2: Els estudiants del grau d'infermeria han començat amb el temari de primers auxilis de forma virtual. Per tal que els alumnes puguin imaginar-se millor les escenes, el docent utilitza diferents imatges de fons amb situacions reals que ensenya què s'hauria de fer i com s'hauria d'actuar.
Per fer ús del servei cal efectuar una reserva prèvia, amb antelació mínima de 24 hores, a través dels següents canals:
626 71 43 50
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons