Benvingut a la guia d’interacció amb la IA!
Aquesta guia t'ajudarà a crear instruccions efectives per interactuar amb intel·ligències artificials, cosa que et garantirà respostes el més precises i útils possibles. Aprendràs a formular peticions (prompts) clares i específiques, i això maximitzarà el potencial de la IA en funció de l’ús que vulguis fer de la resposta. Segueix aquestes recomanacions per obtenir resultats òptims en les teves interaccions amb aquesta tecnologia.
Comencem!
El primer que hem de tenir molt clar és de què parlem. El prompt és una instrucció o conjunt d'instruccions que s'entra en un sistema d'intel·ligència artificial amb l'objectiu de generar una resposta específica o executar una acció particular. Les peticions poden variar en complexitat, des de frases simples o paraules clau fins a preguntes detallades o escenaris complexos.
Aquesta guia està creada per la Xarxa d'Innovacions Metodològiques amb l'Aplicació d'IA de la URV. Pots posar-te en contacte amb la xarxa a través del correu gesice@urv.cat
Per a la selecció i ús de qualsevol eina d’IA s’han de tenir en consideració els aspectes ètics per integrar la IA en la docència descrits per la Xarxa d’Innovació Metodològica amb l’Aplicació d’IA de la URV. En aquest sentit, cal que el personal docent garanteixi el control de l’eina d’IA seleccionada, que s’asseguri que és accessible a tot l’alumnat i a la resta de professorat, que es garanteixi la privacitat, seguretat i traçabilitat de les dades i resultats obtinguts, o que aquesta sigui sostenible.
Una petició ha de seguir una estructura determinada perquè realment et faciliti obtenir un bon resultat en fer ús de la IA.
En aquesta guia es faciliten recomanacions relacionades amb la construcció de peticions, com ara el llenguatge que cal utilitzar, l’estructura i les tipologies més habituals.
Un cop formulada una petició, la IA et proporcionarà un resultat que seria necessari verificar. En aquest sentit, és aconsellable qüestionar-se si el resultat s’adequa a la necessitat inicial.
A banda, és important assegurar-se que els resultats obtinguts s’adapten a les consideracions ètiques inicialment plantejades i garantir que se’n fa un ús correcte i adequat.
Continua explorant els continguts d’aquesta guia:
Com redactar peticions >>>>
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons