Guies i tutorials del CRAI: Guia d'informació estadística de la Unió Europea: Índex

Amb motiu del Dia Europeu de l'Estadística que se celebra el 20 d'octubre, el Centre de Documentació Europea de la URV us proposa aquesta guia amb els principals recursos per trobar dades estadístiques europees de qualitat. Vídeo : Better data, better lives (Statistic European Day Eurostat 2016)
Eurostat és l'oficina estadística de la Unió Europea. La seva missió és proporcionar estadístiques i dades de qualitat sobre Europa. Trobareu dades com la taxa d'inflació, el creixement del PIB, la taxa d'atur, el creixement dels preus de l'habitatge, etc. Us recomanem utilitzar les eines de cerca que Eurostat posa a disposició dels ciutadans: Database Statisticals themes Interactive publications Data visualitzations Formació en línia sobre Eurostat:
European Environment Agency és una agència de la Unió Europea. Junt amb la seva xarxa Eionet, aporta el coneixement i les dades necessàries per aconseguir la sostenibilitat a Europa. Trobareu les dades en diferents apartats: Topics, Analysis and data i Countries
L'European Industrial Emissions Portal en el seu lloc web presenta informació sobre els complexos industrials més grans d'Europa, alliberaments i transferències de substàncies regulades a mitjans ambientals, transferències de residus, així com dades més detallades sobre l'entrada d'energia i les emissions per a grans plantes de combustió als Estats membres de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Sèrbia, Suïssa i el Regne Unit. Si sou nou en aquest tema, assegureu-vos de llegir la seva guia sobre què trobar al portal. Podeu explorar les dades en línia o descarregar conjunts de dades i treballar-hi en un programari de la vostra pròpia preferència.
Economic databases és un conjunt de bases de dades amb informació econòmica de la Unió Europea, inclou indicadors, índex i enquestes. Conté : AMECO database : base de dades amb dades macroeconòmiques anuals de la Comissió Europea. Direcció General per assumptes economics i financers. Key Indicators for the euro area: es tracta d'un conjunt de taules i gràfics ; presenta les estadístiques econòmiques més rellevants de la zona de l'euro. EU KLEMS: capital, labour, energy, materials and service : és un projecte d'investigació a nivell industrial, creixement i productivitat. Fiscal governance database : aquesta base de dades, mantinguda per la Direcció General d'Afers Econòmics i Financers, proporciona informació detallada sobre els mecanismes de governança fiscal dels Estats membres de la UE i la seva evolució des de 1990 fins a l'actualitat. Country-specific recommendations database : la base de dades CeSaR és la principal eina per registrar i supervisar el progrés en la implementació de les recomanacions específiques per país. Price and Cost Competitiveness : Competitivitat de preus i costos - Secció de dades. Tax and benefits indicators database : base de dades d'indicadors fiscals i de prestacions. Database on stability and convergence programmes : La base de dades que es presenta aquí es basa en els programes anuals d'estabilitat i convergència dels Estats membres de la UE. Database on stability and convergence programmes : L'aplicació de base de dades PENSREF proporciona informació detallada sobre els sistemes de pensions dels Estats membres de la UE a través d'una interfície fàcil d'utilitzar.
Gender Data Portal (World Banc Group) posa a disposició dels ciutadans les estadístiques de gènere més recents mitjançant narratives atractives i visualitzacions de dades per millorar la seva comprensió , a més de facilitar anàlisis que informen de les decisions polítiques preses.
Key figures in Europe, aquesta publicació ofereix una selecció d'estadístiques clau interessants sobre la Unió Europea (UE), els seus Estats membres i els països de l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC). Inclou visualitzacions, presentacions de dades innovadores i text concís, ofereix informació sobre els desenvolupaments recents a la UE i permet comparar fàcilment els països de la UE. Les xifres clau d'Europa cobreixen indicadors de 3 àrees principals: - persones i societat - Economia i negoci - el medi ambient i els recursos naturals.