Què fem al CRAI per a ser més sostenibles?
La col·laboració del CRAI URV amb altres organismes i entitats permet portar a terme accions que garanteixen que el CRAI tingui un futur més sostenible. En aquest espai, trobareu més informació sobre algunes d'elles:
Aquesta sensibilitat del CRAI cap al desenvolupament sostenible, queda recollida al Pla estratègic del CRAI 2024-2027.
Context: el Pla estratègic del CRAI 2024-2027 de la URV
El Pla estratègic del CRAI 2024-2027 té present la gestió sostenible del CRAI en un dels seus objectius de l'Eix estratègic 3, que es concreta en un seguit d'accions:
Eix estratègic 3: El CRAI amb les persones.
Objectius: Contribuir al benestar de les persones i a la promoció de la cultura ambiental disposant d'un entorn que faciliti la gestió sostenible.
Accions:
Contribuir al benestar de les persones i a la promoció de la cultura ambiental disposant d’un entorn que faciliti la gestió sostenible.
Col·laborar en l’organització i difusió d’activitats per promoure un estil de vida saludable.
Participar en les accions promogudes per la URV per protegir el medi ambient i afavorir l’estalvi energètic.
Cooperar en projectes solidaris. Identificar i visibilitzar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en els quals col·labora el CRAI.
Defineix com una de les seves Aspiracions: "Posicionar-se com a espai cruïlla, obert al territori i alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible, que contribueixi a la transferència del coneixement i a la projecció de la Universitat."
Ubicació de plantes als espais d'estudi del CRAI per a fer-los més acollidors i promoure el verd als interiors. En col·laboració amb Medi Ambient de la URV.
Aquesta acció forma part de la LE4. Ambientalització de l'organització, del Pla d'Acció de la URV.
El CRAI forma part com a punt de recollida del programa de reciclatge d'instruments d'escriptura de la URV, el qual té com a objectiu reduir la quantitat de residus que produïm per a preservar el medi ambient.
Els articles recollits es traslladaran a una planta de reciclatge de TerraCycle, on es transformaran en altres productes com cadires o bancs per a parcs i jardins, contribuint a crear una economia circular.
Safates per recollir fulls impresos per reutilitzar, situats al costat de les impressores del CRAI i a disposició dels usuaris.
Permet donar-li una segona vida a un full imprès per error, abans de deixar-lo al contenidor de reciclatge de paper.
Imatge del CRAI campus Catalunya
Reciclatge dels residus que es generen dins del CRAI, zones de despatxos i oficines, i zones comunes de la URV, gràcies a un sistema de contenidors de recollida selectiva:
El CRAI dona una segona vida als llibres de donatius que rep de particulars i entitats, però es reserva el dret d'incorporar a la col·lecció bibliogràfica únicament els documents que són d'interès per a la docència i la investigació i els exemplars dels que no disposa en el seu fons.
Quan no és possible incorporar el document al fons del CRAI, se li dona una segona vida a través d'iniciatives solidàries:
Col·laboració amb la recollida dels portàtils obsolets des del CRAI, per a la xarxa Labdoo.
El projecte s'encarrega de recollir portàtils en desús, arreglar-los i posar-los a punt per a ser utilitzats, i posar-los a disposició de persones necessitades.
El CRAI i la URV Solidària, amb la col·laboració de personal voluntari, treballen conjuntament per a gestionar el procés.
Col·laboració del CRAI en la campanya de recollida de roba per donar-li una segona vida, gràcies a la instal·lació de contenidors davant dels CRAI de campus Catalunya i el CRAI campus Terres de l'Ebre.
La promou el vicerectorat de Compromís Social i Sostenibilitat, a través de l'Oficina d'Igualtat i Compromís Social.
Aquesta campanya permet donar una segona vida al tèxtil:
Al CRAI es porten a terme diferents mesures d'estalvi energètic, per intentar minimitzar el consum elèctric:
El CRAI campus Sescelades té una instal·lació de panells fotovoltaics de 20 kWp, repartits entre la coberta i la façana SW.
A la coberta, la inclinació de 30ºC és òptima, i la potència total és de 12 kWp. A la façana SW s’aprofiten les proteccions solars per a la instal·lació fotovoltaica reduint-ne la seva potència fins a 8kWp, tot i tenir la mateixa superfície de captació que la coberta.
Aquesta acció es recull en el Pla de sostenibilitat ambiental i acció climàtica de la URV.
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons