Skip to Main Content

Repositori institucional

Dipòsit de dades de recerca

Dipòsit de conjunts de dades de recerca a RDR

RDR és un repositori de dades federat i multidisciplinar que permet a les universitats catalanes, centres de recerca CERCA i altres entitats que fan recerca la publicació de conjunts de dades de recerca en mode FAIR i seguint les directrius de l'EOSC.

Conjunts de dades de recerca

Una vegada publicats els resultats de la recerca, en molts casos serà necessari dipositar les dades associades en accés obert.

Assegureu-vos disposar de:

  • Tots els drets per dipositar les dades.
  • El permís de tots els titulars dels drets (recol·lectors de dades, artistes intèrprets o persones documentades en forma audiovisual) perquè les dades estiguin disponibles en accés obert.
  • La documentació on tots els titulars dels drets accepten la llicència inclosa a les dades, si hi ha material de més d'un autor.

Condicions del dipòsit de les dades:

  1. Almenys un dels autors ha de pertànyer a la comunitat universitària de la URV.
  2. Les dades no han de contenir cap informació de caràcter confidencial, ni protegida legalment (dades de naturalesa privada, amb propietat intel·lectual, industrial o d'altres).

Fitxer en text pla que inclou informació sobre el conjunt de dades que volem dipositar en accés obert. L'objectiu és garantir que aquestes puguin ser interpretades i reutilitzades correctament.

Recomanacions a l'hora de crear el fitxer:

  1. Crear un fitxer amb l'extensió .txt per cada conjunt de dades.
  2. Anomenar el fitxer amb el nom Readme.
  • Clicant qualsevol dels fitxers s’obre una nova finestra d'on es pot copiar el contingut i enganxar-ho a un “bloc de notes” i guardar-ho amb el nom de “Readme” i format .txt
  • Per descarregar el fitxer directament:

1. Posar el cursor damunt de l’arxiu que es vol descarregar. El fitxer s’activa i es veu subratllat:

2. Clicar el botó dret del ratolí.

3. Seleccionar l’opció “Guardar enlace como...” i desar.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons