Skip to Main Content

TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)

Informació per autors

El Reial Decret 99/2011 estableix que quan una tesi doctoral és aprovada aquesta s’ha de dipositar en un repositori. El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va establir que en el cas de les universitats catalanes el repositori fos TDX, a banda, si escau, de dipositar-la també en els repositoris propis de cada universitat.

Són les pròpies universitats les que s’encarreguen de difondre el repositori entre els seus estudiants de doctorat per tal que, un cop presentades i aprovades les seves tesis, lliurin la informació necessària per poder-les introduir a TDX. A més, des de l’any 2007 es duen a terme també projectes de digitalització per incorporar en el repositori tesis de les quals només es conserva l’original en paper o en microfitxa. Si no disposeu de la tesi en versió digital, perquè fa anys que vau llegir-la o per qualsevol altre motiu, podeu demanar a la vostra universitat que la digitalitzi a través d’ajudes puntuals que es convoquen amb aquesta finalitat.

Els drets de l'autor/a de la tesi queden protegits mitjançant una declaració en la que es determinen els drets que es reserva o cedeix. En la majoria dels casos les tesis estan subjectes a llicències Creative Commons . Les condicions d’ús s’especifiquen en el registre de cada tesi (dins de les metadades).

Les tesis incloses a TDX estan descrites amb metadades Dublin Core i segueixen el protocol d'interoperabilitat OAI-PMH (Open Archives Initiative-Protocol for Metadata Harvesting) fet que permet incrementar la seva visibilitat en oferir-se conjuntament amb d'altres respositoris, com per exemple a DART-Europe E-theses Portal (en el qual TDX hi participa representat per la Universitat Politècnica de Catalunya) o a OpenAIRE.

Si voleu voleu publicar la vostra tesi o bé sol·licitar una modificació d’una tesi ja introduïda, contacteu directament amb:

Universitat Rovira i Virgili (URV), Secció de Doctorat i Titulacions, 97 755 86 09, tdx@urv.cat.

Consulteu l’apartat de Preguntes més Freqüents (FAQ) del portal per resoldre tots els vostres dubtes sobre la publicació de la vostra tesi doctoral.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons