Skip to Main Content

FACTIVA

2.1. Cerca utilitzant la caixa de cerca de la pàgina principal

 

Per defecte la interfície està en anglès però pots canviar la llengua des de la icona de l’engranatge a la dreta de la pantalla.

Cerca utilitzant la caixa de cerca de la pàgina principal

Disposa d’una una caixa de cerca de notícies i un recull de notícies d’actualitat.

 

 

Introdueix a la caixa el/s terme/s d’interès. També pots indicar la font o fonts on vols cercar i l’intèrval de temps des del botó “Opciones”.   

 

2.2. Cerca utilitzant el formulari

 

Cerca utilitzant el formulari   

Des del menú “Búsqueda” pots accedir-hi a un formulari per crear una cerca més precisa utilitzant diferents camps i les seves opcions.

 

Veiem un exemple:

Quines són les notícies aparegudes els darrers 6 mesos sobre COVID-19 al diari La Vanguardia en versió català.

Passes a seguir:

  1. Introdueix el terme: COVID-19
  2. Al desplegable de la data escull “Últimos 6 meses”.
  3. Al camp Font tria al desplegable “Seleccionar el título de la Fuente” i clica la llentra V per trobar el diari La Vanguardia. Selecciona la que està en català i clica a l’esquerra del títol. Veuràs que el títol s’afegeix en color taronja.
  4. Clica el botó “Buscar”.

 

És interessant que et fixis en totes les opcions de limitadors que apareixen sota la casella de cerca per afinar el màxim possible els resultats.

També tens una altra opció on introduir el/s terme/s de cerca, clica l’opció “Modo de búsqueda” on pots seleccionar si vols que apareguin totes les paraules, una de les paraules com a mínim, una frase exacta, etc.

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons