Skip to Main Content

CUIDEN

Operadors per realitzar la cerca

A més dels operadors booleans AND, OR i NOT  a Cuiden també podem utilitzar les cometes i els parèntesis per ajudar-nos a plantejar les cerques.

Booleans

AND: combina els termes i els uneix en un mateix registre d’informació. Exemple: si volem recuperar articles sobre dieta per a diabètics: dieta AND diabetes.

NOT: al registre d’informació hi haurà el primer terme, però no el segon. És útil per quan volem restringir que ens recuperi certs temes. Exemple: si volem recuperar articles sobre dieta, però no per a diabètics: dieta NOT diabetes.

OR: al registre d’informació hi podrà haver algun dels dos termes buscats. És útil per a cerques més globals. Exemple: si volem buscar articles sobre infants, o bé sobre adolescència: niños OR adolescencia.

Altres operadors

Cometes: es recuperen registres amb la frase exacta entre cometes. Exemple: “cuidados intensivos”.

Parèntesi: delimita els rangs d’actuació dels operadors. Exemple: (mujeres OR niños) AND diabetes, buscarà documents sobre la diabetis, sigui en les dones o en els infants, fent primer la cerca que hi ha entre parèntesis i combinant després els resultats amb diabetis.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons