Skip to Main Content

Catàleg d'eines digitals

Catàleg d'eines i programari destinat a la creació multimèdia i digital

Microsoft Traductor

Microsoft Traductor

 

Microsoft traductor ofereix molts recursos de traducció instantània, que ofereixen moltes possibilitats tant per un ús personal, comercial com educatiu. Permet traduir converses, textos i així fer una aula més inclusiva.

  • Aquest traductor disposa més de 100 idiomes. Aquesta aplicació resulta molt útil, ja que no només tradueix per llengua escrita, sinó que també per llengua oral. Per tant, facilita la comunicació entre dues o més persones de nacionalitats diferents.
  • Està disponible per navegador i per dispositius mòbils.
  • El servei és gratuït, però té certes limitacions, ja que sol pot traduir dos milions de caràcters al mes, en canvi, el servei de cost, permet traduir milers de milions de caràcters al mes.

 

 Ves a la pàgina oficial de Microsoft Traductor  >>>>

Persones fent videoconferencia

Eines

 

Té diverses eines fonamentals per comprendre a altres persones estrangeres, les quals parlen idiomes que no dominem, tant a nivell escrit com oral:

  • Text: Tradueix de forma instantània un text a qualsevol dels altres idiomes admesos.
  • Discurs un a un: Permet mantenir una conversa a pantalla dividida en un sol dispositiu, o parlar pel micròfon per tal d’obtenir una traducció ràpida.
  • Conversa multidispositiu: Permet mantenir converses traduïdes fins amb 250 persones i cadascú amb el seu propi dispositiu.
  • Imatge: Reconeix el text d’una imatge i el tradueix.
  • Fora de línia: Permet descarregar eines per tal de poder realitzar traduccions quan no es disposa de connexió. Clicar als tres punts de la part superior dreta de la pantalla. Se’ns obrirà una pestanya amb diverses opcions i haurem de clicar on posi “Idioma sense connexió”.
  • Text a veu: La sortida de l’àudio permet escoltar el text traduït amb l’accent natiu d’aquell idioma. Un cop traduït l’idioma podem reproduir el so clicant a l’altaveu que ens apareix a la pantalla.

 

Infografia resum:

 

 

Professor donant classe

Aplicacions en un entorn educatiu

Aquesta aplicació en l’àmbit educatiu, ajuda a trencar les barreres d’aprenentatge creades pel llenguatge. Pel que fa a les possibilitats que ofereix en l’àmbit educatiu, són les següents:

  • Conferències i presentacions: Aquesta eina permet traduir i subtitular en directe per així fer una classe més inclusiva, per facilitar l’aprenentatge a l’alumnat que no és natiu i a alumnes amb necessitats educatives especials (dislèxies, sords...). PowerPoint pot transcriure les teves paraules mentre realitza la presentació i mostrar-les a la pantalla com a subtítols amb un altre idioma, per a l’alumnat estranger, o bé amb el mateix idioma, per a l’alumnat amb necessitats educatives especials. També, permet que els títols i subtítols es puguin canviar per tal d’adaptar-nos a les necessitats de l’alumnat que ens trobem a l’aula, com ara la posició, la mida i el color. Per a obtenir uns millors resultats, és recomanable:
    • Tenir connectats uns auriculars on es realitza la presentació.
    • Una connexió fiable a Internet.
    • Deixar temps entre frase i frase i al final de la presentació.
    • Vocalitzar correctament.
  • Conferències entre diferents membres de la comunitat educativa: Per tal que tots es sentin involucrats en l’àmbit universitari, proporcionant una traducció en temps real, per facilitar l’enteniment en cas necessari.
  • Grups d’estudi: Els estudiants poden unir fins a 100 persones des de l’aplicació mòbil o del navegador. Si s'inicia sessió del navegador permet guardar les transcripcions i després compartir-les pel correu electrònic.
  • Conversacions: Ajuda als professors a comunicar-se millor amb els alumnes a classe o per fer tutories, facilitant la comprensió de cadascun de l’alumnat estranger, així com en les famílies o altres membres de la comunitat educativa. Permet l’opció de traduir la conversa o de subtitular-la.

 

Com utilitzar l'aplicació mòbil:

 

 

 

Com iniciar una conversa a través de Microsoft Traductor?

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons