Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Treball Social

Bases de dades de l'àmbit temàtic

InDICEs CSIC és el nou portal a les bases de dades del CSIC, elaborat pel Gobierno de España. Ministerio de Economía, Industria y Competitividad. Aquest es un recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles d'investigació publicats en revistes científiques espanyoles i substitueix "Bases de datos CSIC: ICYT, IME, ISOC.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

APA PsycInfo és una  base de dades de l’American Psychological Association especialitzada en psicologia, psiquiatria, ciències de la salut i ciències socials i del comportament. Conté aproximadament tres milions de registres i resums. Abasta al voltant de 2.500 revistes de molts països, en desenes d’idiomes, a més de tesis, ressenyes de llibres i informes. Incorpora revistes des de 1800 fins a l’actualitat.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Academic Search Ultimate és una base de dades multidisciplinària que proporciona el text complet de més de 8.000 publicacions periòdiques. Abast cronològic des de 1887. Proporciona cobertura completa a revistes acadèmiques multidisciplinàries, informes científics, llibres, vídeos, documentació legal i altres fonts.

Accedeix-hi

CISS Laboral és una base de dades especialitzada en matèria laboral que ofereix un tractament integral de tota la informació necessària en matèria Laboral i Seguretat Social. Té informació diàriament actualitzada formada per comentaris, legislació, jurisprudència, doctrina administrativa, continguts pràctics, formularis, ajudes i subvencions, convenis col·lectius, etc.     

Accedeix-hi

JSTOR és una plataforma que dona accés a més de 12 milions d’articles de revistes acadèmiques, llibres i fonts primàries de 75 disciplines.

Accedeix-hi

Periodicals Archive Online és un important arxiu que fa accessibles electrònicament les recopilacions de revistes acadèmiques d'art, humanitats i ciències socials en format de text complet, en el qual es poden realitzar cerques, de centenars de títols. Aquesta base de dades abasta més de dos segles de continguts, 37 àrees temàtiques clau i múltiples idiomes. Conté més de 700 revistes.

Accedeix-hi

OpenEdition és un portal de recursos electrònics i informació acadèmica en ciències socials i humanitats. Consta de quatre plataformes: llibres, revistes, blogs, esdeveniments.

Accedeix-hi

Social Sciences Research Network (SSRN) ofereix més de 900.000 treballs de recerca d’aproximadament 500.000 investigadors en més de 50 disciplines, entre elles les ciències socials.

Accedeix-hi

SocArXiv és una plataforma que promou l’accés obert i està especialitzada en recursos centrats en l’àmbit de les Ciències Socials. Amb l’objectiu de millorar els continguts de caire acadèmic de qualitat, volen ser una eina no lucrativa que proporciona articles, investigacions i revistes per millorar-ne la difusió. Entre les principals disciplines disponibles trobem: Ciències Socials i del Comportament, Dret, Educació, Arts i Humanitats. 

Accedeix-hi

Bases de dades multidisciplinàries

Academic Search Ultimate. Dissenyat per a institucions acadèmiques, aquesta base de dades és un recurs per a la investigació acadèmica que permet cercar publicacions de revistes i articles de les àrees claus del coneixement humà. Conté més de 8.000 publicacions periòdiques amb un abast cronològic des de 1887. Aquest recurs està gestionat i administrat per EBSCO.

Accedeix-hi

Crossref Open Citation Index (COCI) és el primer índex de cites obertes, en el qual s'ha aplicat el concepte de cites com a entitats de dades de primera classe per a indexar els continguts d'una de les principals bases de dades obertes d'informació de cites acadèmiques, Crossref.

Accedeix-hi

Dialnet Plus. Base de dades dels àmbits de les Ciències Humanes, Jurídiques i Socials.

I trobareu articles de revista, llibres i articles de llibres col·lectius, actes de congressos, tesis doctorals, ressenyes d'altres publicacions. També actua de  servei d'alertes bibliogràfiques que difon, d'una manera actualitzada, els continguts de les revistes científiques que disposa.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Dimensions és una base de dades multidisciplinar d’accés lliure. Conté més de 100 milions de revistes. No és una única base de dades sino un conjunt de bases de dades entrellaçades que permeten una cerca conjunta.

Accedeix-hi

Google Scholar és un cercador especialitzat que permet localitzar de documents acadèmics i científics, ja siguin articles, tesis, llibres, actes de congressos, informes, patents, etc.

Accedeix-hi

Internet Archive és un índex de cerca de text complet  que inclou més de 25 milions d'articles de recerca i altres documents acadèmics. La col·lecció abasta des de còpies digitalitzades de revistes del segle XVIII fins a les últimes actes de conferències d'accés obert i preimpressions rastrejades des de la World Wide Web.

Accedeix-hi

MyNews és una hemeroteca digital de la premsa impresa amb més de 1493 diaris i mitjans integrats i actualitzats diàriament des de l’any 1996, tant internacionals, nacionals com locals.

Disposa d'un cercador de notícies, on es pot realitzar cerques senzilles o sofisticades equacions booleanes per a trobar les notícies que interessin més. Permet accedir al text complet i la peça de maquetació original de l'editor en format PDF.

És una base de dades de cerca de notícies no de descàrrega de la publicació/diari sencer. En cas de necessitar descarregar publicació sencera poseu-vos en contacte amb els editors per fer ús de la seva pròpia hemeroteca.

Accedexi-hi

ProQuest és un dels últims i més complets recursos digitals que ha adquirit la Universitat Rovira i Virgili com eina per al estudi i investigació tant d’estudiants, professors i investigadors. Entre les nombroses bases de dades hi ha algunes especialitzades en les Ciències Socials (Social Services Abstracts, Research Library: Social Sciences‎, Social Science Database‎, ProQuest Dissertations & Theses Global: Social Sciences‎, etc.)      

Accedeix-hi

RECOLECTA és un portal que agrupa repositoris científics nacionals en accés obert com a resultat de la col·laboració entre la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i la Red de Bibliotecas Universitarias (REBIUN) de la CRUE.

Accedeix-hi

Scopus és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc. 

Accedeix-hi​

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Proquest One Academic és una plataforma que permet cercar conjuntament a quatre recursos diferents: ProQuest Central, Academic Complete, Academic Video Online i ProQuest Dissertations & Theses Global. Inclou més de 180.000 documents, articles de revistes, llibres electrònics, tesis doctorals, notícies, vídeos i fonts primàries, tot consultable des d’un únic lloc.

Accedeix-hi

Web of Science és una base de dades multidisciplinària que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons