Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Bioprocessos i Tecnologia dels Aliments

Vídeos i materials docents de l'àmbit temàtic

Academic earth és un portal de formació online per a tots els nivells acadèmics que enllaça amb portals de formació lliure i gratuïta d'altres universitats com Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale. També ofereix la possibilitat de buscar informació complementària sobre diferents disciplines en repositoris internacionals com WorldCat.

Academic Video Online (Alexander Street)  és una col·lecció de 64.000 vídeos, documentals i programes educatius majoritàriament en anglès, d'una àmplia gamma d’àrees temàtiques incloent-hi Art i Arquitectura, Educació, Psicologia, Història, Empresa, Salut, Ciència i Enginyeries, entre altres.

College Open Textbook és una eina d'aprenentatge en forma de curs, associat a llibres de text en obert. 

Coursera és un portal de recursos en obert ofert per diferents entitats

IMPORTANT La universitat ha aconseguit un nombre limitat de llicències perquè els seus estudiants puguin accedir a tots els cursos en línia que ofereix la plataforma Coursera de forma gratuïta. Per a gestionar la distribució d’aquestes llicències, les anirem oferint per l’ordre d’arribada de les peticions fins que s’exhaureixin.

Per a sol·licitar les llicències cal que el professor responsable d’una assignatura identifiqui algun curs que pot ser d’interès per als seus estudiants, i que enviï un correu electrònic a l’adreça coursera@urv.cat indicant les següents dades:

  • Nom de l’assignatura, curs i ensenyament.
  • Nom del curs o cursos identificats a Coursera que poden ser d’interès per als estudiants. Els cursos no s’afegeixen automàticament als estudiants, ells s’hauran de donar d’alta manualment un cop es registrin a la plataforma.
  • Un llistat amb els noms i correus electròncis dels estudiants de l’assignatura, un per cada línia i separant nom cognoms i correu amb una coma. (p ex: Nom Cognom1 Cognom2, email@estudiants.urv.cat). Els professors de l’assignatura es poden afegir en aquest llistat si també volen tenir accés als continguts.

Cursos UNED abierta és un portal de formació en línia de la UNED on s'oferten cursos de totes les disciplines acadèmiques i per a tots els nivells, tant de forma puntual com d'accés permanent. Per accedir només cal registrar-se i es poden realitzar lliurement utilitzant els materials disponibles en castellà i anglès.

eDX: Plataforma creada per Harvard i el MIT que permet l'accés a més de 2.400 cursos online.

Internet Archive OERS Proporciona centenars de cursos, videos educatius i materials complementaris procedents d'universitats americanes i de Xina.

 

 

JoVE és una plataforma de vídeos científics que pretén donar suport a la investigació científica i l'educació (ensenyament i aprenentatge).

 

La plataforma consta de dos productes principals: 

   - JoVE Education (vídeos educatius per a la docència i l'aprenentatge).

   - JoVE Research (JoVE Journal). És la primera revista científica revisada per parells que combina demostracions de vídeos  d'alta qualitat amb protocols de text detallats. Està indexada a PubMed/MEDLINE, Web of Science, Chemical Abstracts, Scifinder i Scopus.

 

La URV ha subscrit el producte JoVE Education i durant l'any 2024 també tindrem accés a JoVE Research.

 

 

 

Lumen Learning dona accés a material suplementari tals com llibres electrònics, vídeos, i altre material interactiu. Es dona feedback per als estudiants.

Merlot dona accés a materials i aprenentatges en línia i a eines de creació de contingut, dirigits per una comunitat internacional d'educadors, estudiants i investigadors.

Accedeix als recursos sobre Bioprocessos

MIRIADAX. Plataforma Iberoamericana de cursos massius en línia i gratuïts.

MIT Open Courseware dona accés a més de 240 cursos del Massachusetts Institute of Technology. 

The National Science Digital Library proporciona recursos educatius online per a la docència i l'aprenentatge de les ciències i les enginyeries. Algun dels recursos pot no ser gratuït.

Open Course Library és una col·lecció de materials docents de gran qualitat.

Open Courseware Consortium és una col·lecció de materials docents de gran qualitat, elaborada per més de 200 institucions d'associacions acadèmiques d'arreu del món. 

Open Yale Courses proporciona conferències i altres materials de cursos seleccionats de Yale College de forma gratuïta a través d’Internet.

Open Stax. A més d’una plataforma de cursos online, és una iniciativa que proporciona als estudiants llibres de text peer-review  de  molta  qualitat. Learningpod permet seguir l'aprenentatge dels estudiants per  part dels docents i ajudar a l'aprenentatge per part dels estudiants.

Teacher tube és una comunitat en línea per a compartir vídeos de més de 60 temes  (matemàtiques, cieències socials, idiomes, etc.).

Teaching Commons inclou llibres de text en obert, materials docents, multimèdia, etc.

TED (Technology, Entretainment and Design) són mini-conferències d'un màxim de 18 minuts sobre diferents temes.

Repositoris de material docent

Agrega. Projecte del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Red.es i de les Comunitats Autònomes que proporciona accés a objectes digitals d'aprentatge entre els que trobem els d’enginyeria.

Connexions (CNX). Creat per la Rice University amb la participació d'institucions de més de 20 països. 

MDX (Materials docents en xarxa). Repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres.

OASIS (Openly Available Sources Integrated Search) cerca a 52 fonts de Recursos Educatius Oberts (REO) i conté a dia d'avui 385.629 registres. Es pot buscar per tipus de document (àudio, llibre de text, etc.)

OER Knowledge Cloud. Portal de materials docents i iniciatives de recerca elaborat per la Unesco.

Open Educational Resources: OERS BY TOPIC. Un bon exemple de classificació de recursos de materials educatius lliures i en obert, que inclou pàgines web, articles, cursos, recursos docents lliures, etc. 

Teaching CommonsRepositori de recursos educatius en obert, que inclou  llibres de text, materials de curs, material multimèdia, etc. 

Universidad de Valladolid: Repositorio Documental - Obj. de Aprendizaje - Ciencias experimentales

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons