Skip to main content

Guia de recursos d'Educació

Bases de dades de l'àmbit temàtic

ERIC (Educational Resources Information Center) és una base de dades sobre ciències de l’educació promoguda pel Departament d’Educació dels EUA.  Inclou articles de revista, llibres, resums d’investigació, conferències, informes tècnics, documents oficials i altres materials relacionats amb l’educació.  Indexa un miler de revistes aproximadament, conté 1.400.000 registres i proporciona el text complet de 400.000 d’ells.

Accedeix-hi 

Guia d’ús

Teacher reference center és una base de dades bibliogràfica que conté informació de revistes i ressenyes de llibres relacionats amb l'educació. Conté bibliografia i resums sobre: avaluació, educació contínua, recerca pedagògica, alfabetització i tota la informació necessària per a professors i bibliotecaris des de l'inici de l'educació primària fins a finalitzar l'educació secundària

Accedeix-hi 

Bases de dades multidisciplinàries

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi 

Dialnet és un dels portals bibliogràfics més grans del món, i especialment recull la producció científica feta en llengua castellana. Centrat fonamentalment en els àmbits de les Ciències humanes, jurídiques i socials, us permetrà consultar més de 10.000 revistes, de les quals 1.090 de l’àmbit de Psicologia i Educació.

Accedeix-hi 

ÍnDICEs CSIC és una base de dades multidisciplinar del CSIC que recopila i difon articles d’investigació publicats a revistes científiques espanyoles (no inclou les revistes editades fora d’Espanya).

Accedeix-hi

Amb motiu de la crisi provocada pel COVID-19, ProQuest ha obert la seva nova plataforma ProQuest One Academic i tots els continguts dels quatre recursos que s’hi poden cercar:

ProQuest Central, Academic Complete, Academic Video Online i ProQuest Dissertations & Theses Global. Abasta tots els àmbits temàtics, i inclou més de 15.000 revistes, 2.000 diaris, més de 180.000 documents entre articles de revistes, llibres electrònics, tesis doctorals, notícies, vídeos i fonts primàries, tot consultable des d’un únic lloc.

Accedeix-hi 

Gale. Per donar suport a la comunitat educativa durant l’alerta sanitària del COVID-19, Gale ha obert l’accés a una àmplia varietat de recursos en línia de tots els àmbits temàtics, fins al 30 de juny. Inclou els següents recursos:

  • Gale Academic OneFile inclou articles de revistes acadèmiques, vídeos, podcasts i imatges de les següents disciplines: Biologia, Química, Criminologia, Economia, Ciències ambientals, Història, Màrqueting, Ciència política i Psicologia.
  • Gale in Context: Global Issues. Més de 400 portals temàtics d’informació rellevant i actualitzada sobre esdeveniments i temes d’importància internacional.
  • Gale in Context: Science. Més de 650 portals sobre temes científics, que integren publicacions, vídeos, experiments, i més.

Accedeix-hi

Com cercar bases de dades

Pots accedir a una base de dades concreta pel títol: 

Des de la caixa inicial de cerca    buscant pel nom de la base de dades

També pots consultar les disponibles per cada matèria:

Des del botó del quadre inicial del cercador:

O també:

Des del menú que apareix a la part superior dreta dins el Cercador

 

 

Videotutorial: Com accedir a les bases de dades a través del Cercador del CRAI

 

  1. Introdueix a la caixa de cerca el nom de la base de dades que t’interessi, per exemple: PSICODOC
  2. Limita els resultats al menú de l’esquerra  per Format à Lloc web
  3. Clica el botó     

Et portarà a la base de dades escollida on podràs començar a fer cerques.

Des del botó  del quadre inicial del cercador:

O bé :

Des del menú  que apareix a la part superior dreta del Cercador

  1. Clica el botó  Enllaços de la biblioteca a la part superior i selecciona Bases de dades

O bé, des del botó  del quadre inicial del cercador:

Valida’t amb les mateixes claus que utilitzes per consultar el correu electrònic de la URV o per entrar al Campus Virtual.

2. A la següent pàgina selecciona al desplegable Matèria, introdueix la que t’interessi i clica el botó Cerca

Clica al resultat de bases de dades:

I selecciona la base de dades que t’interessi:

3. A continuació clica a Accés i et portarà a la base de dades

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons