Skip to Main Content

1. Guia de recursos de Turisme i Geografia

Bases de dades de l'àmbit temàtic

Leisure Tourism és una base de dades específica per qualsevol tema relacionat amb el Turisme, la més completa que existeix. Conté més de 190.000 referències especifiques i més de 10.000 a text complet. Només permet 4 entrades simultànies.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

WTO E-Library Base de dades que permet consultar totes les estadístiques sobre Turisme, el baròmetre i llibres electrònics publlicats per l’Organització Mundial de Turisme. Les matèries són totes les relacionades amb el sector turístic i inclouen, entre d’altres, l’ecoturisme i el desenvolupament sostenible, les estadístiques mundials de turisme, estudis de mercat, innovació i noves tecnologies i polítiques turístiques. Conté llibres, publicacions periòdiques i informes estadístics per països i indicadors

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

BUSINESS SOURCE PREMIER (BSP) recupera articles de revistes sobre economia i empresa (màrqueting, gestió, sistemes d’informació de gestió, POM, comptabilitat, finances, economia, recursos humans, negocis, etc). També està inclosa al Cercador.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

STATISTA dona accés a més d’1 milió de dades estadístiques a nivell internacional sobre diferents temes: indústries, turisme, demografia, mercats, consumidors, tendències, etc.

La informació que ofereix prové de més de 18.000 fonts fiables.

Inclou dossiers temàtics, 20.000 informes de sectors, informes per països: dels Estats Units, Europa i la Xina, consumidors, tendències, etc

També ofereix dades de sectors de mercat de diferents països i enquestes sobre el comportament dels consumidors (Statista Global Consumer)

Facilita infografies, gràfics i taules dels temes més populars, per exemple: e-commerce, facebook, smartphones, google, etc. i permet descarregar-los en diferents formats: power point, Excel, PDF i PNG.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Bases de dades multidisciplinàries

Scopus Base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Web of Science  és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

A més ofereix l’eina Journal Citation Report que inclou el Factor d’Impacte (Impact Factor) de les publicacions.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Dialnet és un dels portals bibliogràfics més grans del món, i especialment recull la producció científica feta en llengua castellana. Centrat fonamentalment en els àmbits de les Ciències humanes, jurídiques i socials, us permetrà consultar articles de revistes, tesis doctorals, llibres, capítols de llibres, etc. Inclou 1.504.204 documents a text complet.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

ÍnDICEs CSIC és una base de dades multidisciplinar del CSIC que recopila i difon articles d’investigació publicats a revistes científiques espanyoles (no inclou les revistes editades fora d’Espanya).

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

Vídeo tutorial: Accedir a bases de dades

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons