Skip to Main Content

Eines TIC de la URV: Totes les eines

Serveis, eines i recursos i que la URV posa a disposició de tota la comunitat universitària.

Totes les eines

Persona fent selecció d'eines
Totes les eines TIC de la URV

En aquesta secció hi trobaràs totes les eines TIC que la URV posa a disposició de tota la Comunitat Universitària.

Al següent enllaç pots trobar les instruccions per accedir a tots els serveis digitals de la URV per primer cop:

Icona de mà fent clicCom accedir als serveis digitals de la URV >>>>

Office 365

Logo de l'OutlookLogo OneDrive  Logo WordLogo PowerPointLogo Excel

Office 365

Microsoft Office 365 és un servei de productivitat que la URV posa a disposició de la comunitat universitària. Disposa d’un conjunt d’eines que permeten la comunicació, la creació, edició i compartició de documents.

Versions disponibles

Hi ha disponibles dues opcions per utilitzar aquesta eina:

 • Versió en línia: eines estan disponibles a través del núvol de Microsoft, pel que es treballa de forma online a través d'un navegador i connexió a Internet. No és necessari cap instal·lació.
 • Versió d'escriptori: La URV ofereix 5 llicències de l'Office 365 ProPlus, que és la versió d'escriptori i aplicacions mòbils dels programes de Microsoft i que pots instal·lar als teus dispositius personals, trobaràs més informació al següent espai:

 

Al següent enllaç es troba tota la informació relacionada amb l'Office 365 de la URV:

Icona de mà fent clicEspai d'informació sobre l'Office 365 >>>>

Antivirus

Icona de protecció amb antivirus
Antivirus

La URV t'ofereix un programa antivirus per instal·lar als teus dispositius personals perquè t'ajudi a mantenir el teu ordinador protegit contra els virus.

L'antivirus disponible és el TrendMicro Internet Security, aquesta versió es compatible amb les versions de windows des de Windows 7 fins a Windows 10, en les arquitectures de 32 i 64 bits.

 

Servei tècnic

Aquesta llicència no disposa de suport a l'usuari per part de la URV.

Intranet

Logo de la URV

Intranet - URVNET

 

La Intranet de la URV agrupa tota la informació, tramits i serveis digitals oferts per la Universitat, dels que destaquem:

La Factoria

Logo del servei de la Factoria

La Factoria és un servei del CRAI vinculat al Servei de Recursos Educatius que dóna suport a la incorporació de la tecnologia a les activitats acadèmiques. 

El seu objectiu és donar suport a la producció digital a través de les TIC i les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC) per a la realització de treballs acadèmics i materials docents. 

Serveis de la Factoria

Les següents imatges mostren informació més detallada sobre els serveis que ofereim a la Factoria (fes clic a sobre per ampliar-les):

triptic Factoria 1

 Triptic Factoria 2

Suport

Si tens dubtes sobre els equipaments en préstec, necessites una eina o recurs pels teus treballs o assessorament personalitzat sobre el Campus Virtual, Teams o altres eines tecnològiques de la URV, posa't en contacte amb nosaltres a través d'aquests canals:

icona de telèfon626 71 43 50             

icona correu electrònic crai.factoria@urv.cat

Campus Virtual

Persona amb ordinador portàtil

Campus Virtual

El Moodle és la plataforma que fem servir a la URV com a Campus Virtual.

El Campus Virtual és una plataforma educativa que permet crear espais d’aprenentatge, on s'hi troben els espais virtuals de les assignatures, espais de comunicació, activitats, recursos d'aprenentatge, etc.

Icona de mà fent clicEspai d'informació sobre el Campus Virtual de la URV >>>>

 

Aplicació mòbil de Moodle

Aplicació mòbil del Campus Virtual de la URV

Per a accedir al Campus Virtual des del telèfon mòbil pots fer-ho amb un navegador web o amb l'aplicació oficial del Moodle disponible a l'Apple Store , Microsoft Store i Google Play.

Icona de mà fent clicEspai d'informació sobre l'aplicació mòbil del Campus Virtual >>>>

Virtlabs

Logo de Virtlabs 

Virtlabs és una botiga d’aplicacions basada en web, la qual permet executar software de manera virtualitzada a tot el PAS, PDI i ESTUDIANTS. 

El següent vídeo explica què és la virtualització de programari: 

 

Aprèn més sobre aquesta eina en el següent enllaç:

Icona de mà fent clicEspai d'informació sobre Virtlabs de la URV >>>>

 

CRAI

Noia saludant i treballant amb un portatil

CRAI

Centre de Recursos per l'Aprenentatge i la Investigació

 

El Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI) és un entorn comú amb tots els serveis universitaris de suport a l’aprenentatge, la docència i la recerca relacionats amb la informació i les tecnologies de la informació (TIC) per a l'aprenentatge i el coneixement (TAC).

 

Vídeo presentació del CRAI i els seus serveis:

 

Serveis Virtuals del CRAI

 • Cercador: Eina de descoberta del CRAI URV permet fer una cerca simultània al catàleg i a diferents bases de dades per localitzar llibres, articles, revistes i tot tipus de documents. Filtra per "Text complet" per accedir als recursos electrònics.
 • Recursos docents en línia: En aquest apartat trobareu recursos educatius en accés obert i gratuït (vídeos docents, cursos, presentacions, imatges, àudios, etc.) que poden ser útils per ensenyar, aprendre o investigar.

 • Gestor de referències bibliogràfiques: Els gestors bibliogràfics són eines que ens ajuden a gestionar les referències bibliogràfiques que consultem en catàlegs de biblioteques, en bases de dades, en revistes, llocs web, etc. La majoria de gestors bibliogràfics permeten:

  • Crear una base de dades personal (o biblioteca) de referències bibliogràfiques;

  • Recopilar bibliografia de forma automàtica, organitzar-la i comentar-la; 

  • Organitzar, editar i cercar referències guardades; Inserir citacions i crear bibliografies de manera fàcil i automàtica en diferents estils de citació.

  • Són exemples de gestors de referències bibliogràfiques: Mendeley, EndNote, Zotero, RefWorks, etc.

  • Pàgina d’informació dels gestors de referències bibliogràfiques del CRAI >>>>

 

Suport

Si tens qualsevol consulta sobre serveis, recursos, organització, activitats i funcionament de la URV i del CRAI, pots utilitzar el servei Pregunt@

Icona de mà fent clicAccedir al servei Pregunt@ >>>>

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons