Skip to Main Content

Infografies com a recurs docent i de comunicació

Què és una infografia

Dues persones dissenyant una infografia

Què és una infografia?

Per saber què és una infografia, et presentem una sèrie de definicions de persones reconegudes en aquest àmbit. Veuràs destacades aquelles paraules clau que més es repeteixen i que ens ajudaran a fer una definició pròpia:

Logo viquipèdia

La infografia és una representació visual informativa que resumeix o explica figurativament.
Intervenen diversos tipus de gràfics i signes
formant descripcions, seqüències expositives, argumentatives o narratives, etc.

Amb intenció per sobre de tot didàctica, la infografia va néixer com a mitjà de transmetre informació gràficament de forma més dinàmica, viva i imaginativa que la merament tipogràfica.

Retrat d'Alberto Cairo

ALBERTO CAIRO

La infografia és una representació visual  d’informació. És un llenguatge que utilitza eines i tècniques que venen del disseny gràfic, periodisme, estadística, etc. Amb l’objectiu principal de comunicar informació de forma clara i profunda.

Retrat Jaime Serra

JAIME SERRA

La infografia és una eina de comunicació d’alta precisió. Encara que es tracta d’una eina essencialment visual, s’ajuda amb la paraula.
Utilitza els dos llenguatges de forma combinada: la paraula i la imatge. On no arriba un, arriba l’altre.


Icona amb un paper i llapis

Definició resum

La infografia és una representació gràfica i visual que permet comunicar de manera simple conceptes complexos.

Utilitza recursos visuals per explicar fets, esdeveniments, dades, processos, etc. estimulant l'interès i facilitant la comprensió, el que la converteix en una gran eina per a ser utilitzada com a recurs docent i d'investigació.

 

 

La següent infografia mostra algunes de les característiques més importants d'aquest tipus de recurs (fes clic a la imatge perquè s'obri en una nova pàgina):

Infografia que explica què és una infografia

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons