Skip to Main Content

Mendeley

Mendeley Desktop (Cite-O-Matic)

Complement de citació

El complement Citation us permet citar de manera ràpida i senzilla els materials que heu afegit a la biblioteca de Mendeley, a més de generar una bibliografia completa dels materials als quals heu fet referència al document. 

  • És un complement senzill i gratuït per a Microsoft Word (Windows, Mac).
  • Us permet inserir cites amb estil de manera ràpida i senzilla a materials de referència de la vostra biblioteca Mendeley.
  • Genera automàticament una bibliografia per al vostre treball amb tots els materials que heu citat.
  • Permet escollir entre diferents estils de cites.

Assegureu-vos que el processador de textos està tancat abans d’intentar instal·lar el connector.

Obriu el menú Eines i seleccioneu Install MS Word PluginL'eina de citació s'instal·la molt ràpidament i es confirmarà un cop finalitzi.

Un cop instal·lat el connector, podeu obrir el processador de textos. 

A Microsoft Word per a Mac, l'eina apareixerà com un tauler independent que es pot col·locar allà on vulgueu.

A Microsoft Word per a Windows, es pot accedir a l'eina mitjançant la pestanya Referències del menú. Hauríeu de veure un nou conjunt d’eines de Mendeley Cite-o-Matic.

Més informació sobre MS Word Plugin.

Inserir d'una cita

Un cop instal·lat el MS Plugin del Word, ja podrem inserir cites.

A mesura que vas redactant el treball amb el Word i vols incoure una cita referenciant el teu escrit, has de seleccionar del menú Referències del Word i escollir l'opció "Insert citation" del Mendeley Cite-O-Matic i "Go to Mendeley"

Un cop fet això, accediràs al Mendeley Desktop i podràs escollir la referència que vols citar i clicar sobre opció "Cite"

Automàticament apareixerà al Word la cita amb l'estil que li hagis escollit

  • Pots inserir les cites directament al document Word

 

 

  • O bé pots inserir les cites des de la teva biblioteca Mendeley

 

Estil de citació

Per canviar l'estil de les cites i el de la bibliografia, a l'opció "Style", hi ha un desplegable que et permet canviar l'estil o buscar el que no surt al llistat amb "More Styles..."

Pots canviar tantes vegades vulguis d'estil, automàticament es canvia l'estil de totes les cites i el de la bibliografia

 

Inserir la bibliografia

Per afegir la Bibliografia, simplement cal anar al document Word i posar el cursor on vols incloure la bibliografia del treball i clicar a "Insert Bibliography" i s'afegiran les referències bibliogràfiques de tot el que s'ha citat en el treball.

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons