Skip to Main Content

Mendeley

Amb Mendeley Desktop

 

Llegir, subratllar i anotar

Resultats de traducció

Les referències que tenen un PDF adjunt, es poden distingir per que es veu una petita icona a l'esquerra de la referència al llistat del panell central de Mendeley. Fent clic sobre aquesta icona o fent doble clic sobre la referència obrirem el document al visor de PDFs (PDF Reader).
 
1. Select (eina de selecció de text): utilitzarem aquesta eina per a seleccionar text de el document. D'aquesta manera podrem copiar i enganxar fragments de text o subratllar-los.
2. Pan (Panoràmica): amb aquesta eina podrem navegar pel document fent clic i arrossegant.
3. Note: amb aquesta funció podrem crear notes en punts específics de el document com si fossin notes adhesives. Per a això farem clic al lloc on volem que aparegui i s'obrirà la nota amb el color que estigui marcat com a actiu.
4. Highlight (marcador): amb aquesta eina aplicarem un marcador de color al text que seleccionem. El menú desplegable de l'eina ens permet seleccionar entre el marcador de text o el marcador rectangular (àrea), el qual pot ser útil per a imatges, gràfics, taules o fragments extensos de text.
5. Color (selecció de color): en aquest menú seleccionarem el color actiu per al marcador i les notes. També podem canviar el color d'una nota existent amb el menú desplegable de la part superior esquerra de la nota o des de la pestanya Notes de el panell de detalls. Així mateix, podem canviar el color d'una text marcat fent clic amb el botó dret de ratolí sobre ell.
6. Zoom, Zoom To Fit, Fullscreen: amb aquests botons podem ampliar o reduir la vista del PDF.
7. Sync: amb aquest botó forcem la sincronització, de manera que s'actualitzin els canvis realitzats a la nostra biblioteca en el núvol i estigui disponible en altres dispositius. És recomanable fer-ho amb freqüència.
8. General notes: podem crear notes generals per al document no associades a cap punt concret del mateix. Es pot aplicar format (negreta, cursiva i subratllat). El contingut de les notes generals es recupera en les recerques.
9. Pestanyes: cada document s'obre en la seva pròpia pestanya, el que ens permet obrir i alternar entre diversos d'ells.
10. Text marcat: fent clic amb el botó dret podem modificar o eliminar el ressaltat. És possible superposar ressaltats.
11. Nota: les notes en el text apareixen en forma de petites icones. Fent clic sobre ell es mostrarà la nota, el que ens permet modificar-la, canviar el color o esborrar-la.
12. Llista de notes: en aquesta secció apareixen un llistat de les notes del text. Fent clic sobre una d'elles ens portarà a la ubicació de la nota dins del document. També les podem modificar des d'aquesta llista.

Amb Mendeley Reference Manager - Notebook-

 

Què és?

Notebook és una nova eina per prendre notes de Mendeley Reference Manager. El bloc de notes us permet guardar les notes de diversos fitxers PDF al mateix lloc i conserva els enllaços al PDF d'origen.

 

Com accedir

Quan obriu un PDF, feu clic a Notebook al tauler d'informació de la dreta. Feu clic a "Pàgina nova" per crear una nova pàgina de blocs de notes. A continuació, podeu afegir elements destacats del PDF i afegir els vostres propis comentaris.

 

Podeu afegir elements destacats de tants PDF com vulgueu al Notebook. Feu clic a Ressalta a Notebook per tornar al PDF.

Feu clic  la selecció del vostre PDF i Add to Notebook per afegir l'element seleccionat al vostre Notebook.

 

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons