Skip to Main Content

Mendeley

Mendeley Desktop

Mendeley Desktop és la interfície d'escriptori de Mendeley.

Només funciona amb comptes free o creats abans dels nous canvis de Mendeley.

Si ets usuari nou, et recomanem que utilitzes el nou Mendeley Reference Manager.

 

1 Add: per afegir arxius o carpetes a la col·lecció.

2 Folders: utilitza el botó 'Add folder' per crear una carpeta per organitzar la col·lecció. Això crearà una carpeta dins del que estiguem veient actualment; si s'usa en 'All Documents' crearà una nova carpeta de nivell superior. Si es fa servir en una carpeta existent, crearà una carpeta imbricada amb la carpeta actual com 'pare'. El botó 'Elimina la carpeta' serveix per eliminar la carpeta en què estiguem treballant actualment. Això no afectarà cap document dins de la carpeta.

3 Sync: amb aquest botó podem obligar Mendeley a realitzar una sincronització. Això pujarà qualsevol canvi realitzat a la biblioteca al núvol per al seu emmagatzematge, permetent que estiguin disponibles en altres dispositius.

4 Buscar: utilitza aquest camp per buscar a la biblioteca de Mendeley. La funció de cerca de Mendeley Desktop depèn del context: realitzar una recerca mentre es visualitza una carpeta concreta només buscarà dins d'aquesta carpeta. Per a buscar a tota la biblioteca hem de tenir seleccionat 'Tots els documents'. Utilitzant el menú desplegable podrem fer més precisa la recerca seleccionant un camp concret: autor, títol, nom de publicació, any o notes.

5 My Library: aquí podrem veure i treballar amb tots els elements de la nostra biblioteca ('All Documents') o amb carpetes específiques.

6 Grups: tots els grups que es creïn o als quals es pertanyi es mostraran en aquest apartat. La icona a l'esquerra el nom indica el tipus de grup.

7 Panell principal central: aquí es mostra el contingut de la vista seleccionada en el panell de l'esquerra.

8 Panell de detall de la referència: conté les dades organitzades en camps de l'entrada de la biblioteca seleccionada en el panell central. Des d'ell podem veure i editar la informació de cada entrada. Així mateix, a la pestanya 'Notes' podrem veure les notes creades per l'entrada seleccionada.

9 Filtre: permet reduir l'extensió actual. A l'igual que la recerca, el filtrat depèn del context: només es mostraran les opcions relatives a la vista actual.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons