Skip to Main Content

Dia Internacional de la Cobertura Sanitària Universal (12 de desembre): Recursos

Recull de recursos que ofereix el CRAI en motiu del Dia internacional de la cobertura sanitària universal.

Dia internacional de la cobertura sanitària

El 12 de Desembre és el Dia Internacional de la Cobertura Sanitària Universal. És per aquest motiu que el CRAI Medicina i Ciències de la Salut us ofereix una selecció de recursos sobre la matèria. Aquesta efemèride va ser instaurada per l'ONU al 2017. Ja al desembre de 2012 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar una resolució que incentivava a tots els països a avançar cap a una cobertura sanitària universal en la qual qualsevol persona tingués accés a una sanitat de qualitat.

 

LLoc web oficial de la campanya

Informe de polítiques sobre la COVID-19 i la Cobertura Sanitaria Universal

Monografies destacades al CRAI URV

Manual de epidemiología y salud pública: para grados en ciencias de la salud

Edició que conté 95 capítols organitzats en 8 apartats: introducció a la salut pública, eines i mètodes en salut pública, condicions de salut, estratègies de salut pública, accions de salut pública, salut pública per a col·lectius vulnerables, gestió i planificació i, finalment, polítiques de salut pública i ètica.

Nutrición comunitaria : métodos y estrategia / J.L. Castillo Hernández [editor]

L'objectiu fonamental d'aquest llibre és orientar als estudiants i professionals de la nutrició i les disciplines relacionades amb el treball nutricional comunitari. L'estudiant o professional de la nutrició trobarà en aquest llibre els elements que l'ajudaran a identificar i avaluar els problemes nutricionals que puguin existir en diferents grups socioeconòmics.

 

 

El CRAI Medicina i Ciències de la Salut disposa de més monografies referents a la salut pública. Entreu al catàleg del CRAI URV per consultar-les

Vídeos

Recull de vídeos del Centre per al Control i Prevenció de Malalties CDC del Departament de Salut i Serveis Humans dels Estats Units

JAMA us ofereix l'accés a un catàleg de més de 5000 recursos. 

MedlinePlus és un servei de la Biblioteca Nacional de Medicina del Estats Units (NLM), la biblioteca mèdica més gran del món.

The New England Journal of Medicine (NEJM) és reconeguda com una de les principals revistes mèdiques mundials. Entre els seus continguts digitals ofereix un important catàleg de vídeos. 

Nucleus Medical Media us ofereix vídeos realitzats amb animacions sobre medicina i ciències de la salut

The Doctor’s Channel ofereix vídeo gratuïts, notícies mèdiques i formació mèdica. Ofereix informació i opinions d'experts en més de 50 especialitats en l'àmbit de ciències de la salut. 

Recursos electrònics

Des del CRAI de la URV podeu accedir a  llibres electrònics

A continuació us adjuntem una relació de títols on podeu trobar destacada informació referent a la cobertura sanitària universal.

Recordeu que…

Si voleu accedir al contingut de qualsevol recurs electrònic us heu de validar mitjançant SABIDI

PubMed és un servei de la National Library of Medicine (localitzat al National Institutes of Health (NIH), que dóna accés a MEDLINE i a altres revistes sobre ciències de la vida, amb enllaços a altres bases de dades i a articles en text complet. 

Recordeu que…

Si voleu accedir al contingut de qualsevol recurs electrònic us heu de validar mitjançant SABIDI

Des del CRAI de la URV podeu accedir a  Revistes electròniques 

A continuació us adjuntem una relació de títols on podeu trobar destacada informació referent a la cobertura sanitària universal.

Recordeu que…

Si voleu accedir al contingut de qualsevol recurs electrònic us heu de validar mitjançant SABIDI

Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) és un repositori cooperatiu que conté, en format digital, tesis doctorals llegides a les universitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes. 

A continuació us adjuntem una relació de títols on podeu trobar destacada informació referent a la cobertura sanitària universal.

Cobertura universal de la salut. Què significa?

Pel·lícules destacades al CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Diarios de motocicleta/ dirigida per Walter Salles

El 1952, sent el "Che" Guevara (Gael García Bernal) estudiant de medicina, va recórrer Amèrica del Sud, amb el seu amic Alberto Granado (Rodrigo de la Serna), en una atrotinada moto. Ernesto és un jove estudiant de medicina de 23 anys d'edat, especialitzat en lepra. Alberto és un bioquímic de 29 anys. Tots dos joves emprenen un viatge de descobriment de la rica i complexa topografia humana i social del continent hispanoamericà

Amar peligrosamente. producción: Dan Halsted y Lloyd Phillips ; dirección: Martin Campbell.

El còmode món de Sarah Jordan (Angelina Jolie), una ingènua resident americana a Londres, fa un gir quan Nick Callahan (Clive Owen) es cola en una dansa de recaptació de fons i fa una petició apassionada a favor dels nens famolencs d'Àfrica. Atret per Nick i la seva causa, Sarah abandona les comoditats de la seva vida a Londres, decidida a comprovar els fets per si mateixa

 

 

El CRAI Medicina i Ciències de la Salut disposa de més pel·lícules referents a la salut pública. Entreu al catàleg del CRAI  URV per consultar-les

PODCAST

Col·lecció de PODCAST d'una de les revistes mèdiques més antigues i prestigioses del món

Recull de podcast del Centre per al Control i Prevenció de Malalties CDC del Departament de Salut i Serveis Humans dels Estats Units

El Journal of the American Medical Association (JAMA) ens ofereix recursos multimèdia com una selecció de PODCAST

CRAI Medicina i Ciències de la Salut

Profile Photo
CRAI Medicina i Ciències de la Salut URV
Contacte:
Carrer de Sant Llorenç, 21, 43201 Reus, Tarragona
977 75 93 32
Website
Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons