Skip to main content

Guia de recursos sobre la COVID-19

Dades de recerca en obert

COVID-19 Data portal (Comissió Europea) es va crear l’abril del 2020 per reunir i posar a disposició de la comunitat investigadora un conjunts de dades rellevants per accelerar la investigació sobre coronavirus. Permet als investigadors pujar, accedir i analitzar dades de referència relacionades amb COVID-19 i el conjunts de dades especialitzades incloses en aquesta plataforma europea de dades COVID-19.

Accedeix-hi

Datos de Investigación Abierta COVID-19 (CORD-19)

En resposta a la pandèmia COVID-19, l’Institut Allen per a la Intel·ligència Artificial s’ha unit amb els grups de recerca més importants per preparar i distribuir el conjunt de dades d’investigació obert COVID-19 (CORD-19), un recurs gratuït de més de 52.000 articles acadèmics, inclosos més de 41.000 a text complet, sobre COVID-19 i la família de virus coronavirus per a ús de la comunitat mundial d’investigació.

Accedeix-hi

NCBI Virus’ COVID-19 data hub

El NCBI Virus’ COVID-19 és un recurs integrador de valor afegit dissenyat per donar suport a la recuperació, visualització i anàlisi d'una col·lecció curada de seqüències de virus i grans conjunts de dades de seqüències. És un portal l’objectiu del qual és augmentar la usabilitat de les dades arxivades a GenBank i altres dipòsits NCBI.

Accedeix-hi

GenBank COVID-19 Sequences

GenBank ® és la base de dades de seqüències genètiques NIH, una col·lecció anotada de totes les seqüències d'ADN disponibles públicament (Nucleic Acids Research, 2013 de gener; 41 (D1): D36-42). GenBank forma part de la col·laboració de bases de dades internacional sobre seqüències de nucleòtids, que inclou l'ADN DataBank del Japó (DDBJ), l'Arxiu Europeu de Nucleòtids (ENA) i GenBank a NCBI. Aquestes tres organitzacions intercanvien dades diàriament.

Accedeix-hi

LENS.org COVID-19 Datasets

The Lens és una ciberinfraestructura global oberta que fa que el sistema d’innovació sigui més eficient i just, més transparent i inclusiu. Amb la Human Coronaviruses Data Initiative The Lens està construint una eina interactiva per comprendre l’escenari actual de les patents i treballs de recerca en qualsevol domini, inclosos els coronavirus humans i COVID19.

Accedeix-hi

Zenodo Coronavirus Disease Research Community

És espai específic per la recopilació de resultats d’investigació que podrien ser rellevants per la comunitat científica mundial. El contingut actualitzarà automàticament el COVID-19 Open Research Gateway, OpenAIRE COVID-19 Gateway, fet que  donarà como resultat un únic punto d’entrada per tots els resultats de la investigació.

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons