Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Enginyeria Química

Bases de dades de l'àmbit temàtic

ChemSpider és una base de dades de la Royal Society of Chemistry de productes químics. Proporciona accés ràpid a més de 92 milions d'estructures químiques, propietats i informació associada.

Accedeix-hi 

Reaxys té una àmplia cobertura d’informació científica en química orgànica, química inorgànica i organometàl·lica des de 1771. Inclou les bases de dades Beilstein, Gmelin i Patent chemistry database. Dóna informació d'estructures, reaccions i propietats físiques i químiques de compostos orgànics, inorgànics i organometàl·lics. També, cada registre conté les cites bibliogràfiques de les revistes i/o patents d'on s'han tret les dades.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

SciFinderⁿ és la nova plataforma de Chemical Abstract Service (CAS). Conté referències bibliogràfiques i resums d’articles, patents, actes de congressos, informes, tesis i llibres. Permet realitzar cerques per estructura, substàncies químiques o reaccions, autor, paraula clau, entitats, títol de la publicació, etc. És necessari el registre individual.

Accedeix-hi 

Per crear-se un compte personal, aneu a Enllaç registre

Guia d’ús elaborada pel CRAI URV

Bases de dades multidisciplinàries

SCOPUS és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o el text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Facilita les cites que rep un article, indicadors d’impacte, índex h, quartils, etc.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Web of Science és una base de dades multidisciplinar que recull referències bibliogràfiques, resums o text complet de publicacions de reconegut prestigi a nivell internacional. Proporciona eines d’anàlisi per valorar la qualitat de les publicacions: cites, índex h, etc. Inclou tres bases de dades per àrees: Science Citation Index, Social Science Citation Index i Arts & Humanities Citation Index.

Accedeix-hi 

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Com cercar bases de dades

  1. Introduïu a la caixa de cerca el nom de la base de dades que us interessi
  2. Limiteu els resultats pel menú de l’esquerra per Tipus de recurs: "Bases de dades"
  3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessa

 

4. A la pantalla següent, cliqueu el botóper accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

 

1. Introduïu a la caixa de cerca del Cercador, la matèria sobre la qual vulgueu buscar bases de dades

2. Filtreu al menú de l'esquerra per Tipus de Recurs: "Bases de dades"

3. Cliqueu a l'enllaç Disponible en línia de la base de dades que us interessi

 

 4. A la pantalla següent, cliqueu el botó  a l'apartat Veure en línia, per a poder accedir al recurs (us portarà a la base de dades escollida, des d'on podreu començar a fer-hi cerques)

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons