Skip to Main Content

1. Guia de recursos d'Economia i Empresa

Recursos

Cadmus. Repositori de recerca d'accés obert que conté les publicacions dels investigadors de l'Institut Universitari d'Estudis Eurpeus de Florència

Accedeix-hi 

CORDIS (Servicio de Información Comunitario sobre Investigación y Desarrollo)  apropa els resultats de la investigació als professionals del sector amb l'objectiu de fomentar la ciència oberta i estimular el creixement en tota Europa. ​

Disposa d’un repositori públic amb tota la informació sobre els  projectes en poder de la Comissió Europea​

Accedeix-hi

DART-Europe E-theses Portal és el portal europeu que ofereix més de 800.000 tesis d’investigació d’accés obert de 617 universitats de 28 països europeus.

Accedeix-hi

Help Dart Europe

EUR-LEX Ofereix accés gratuït a la legislació de la Unió Europea i a altres documents de la institució, considerats de caràcter públic.

Conté prop de tres milions de documents des de l’any 1951 i s’actualitza diàriament.

Hi trobaràs:

  • Edicions diàries del DOUE (Diari Oficial de la Unió Europea) en línia.
  • Legislació de la Ue (tractats, directives, reglaments, decisions, legislació consolidada, etc.)
  • Documents preparatoris (propostes legislatives, informes, llibres verds i blancs, etc.)
  • Jurisprudència de la UE (sentències, autors, etc.)
  • Acords internacionals
  • Documents de la AELC (Associació Europea del Lliure Comerç)
  • Síntesi de la legislació de la UE (situen els actes jurídics en el seu context i els expliquen en un llenguatge senzill)
  • Altres documents públics

Es pot consultar en qualsevol de les 24 llengües oficial de la UE.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

 Ajuda EURLEX

 

Europeana.eu és una biblioteca digital amb més de 2 milions de registres, incloent imatges, textos, àudio i vídeo de museus europeus, galeries, biblioteques, arxius i col·leccions audiovisuals

Accedeix-hi 

 

Espacenet és la base de dades de l'European Patent Office que conté més de 110 milions de documents. 27 estats participen en l'elaboració d'aquesta base de dades i s'actualitza setmanalment.

Accedeix-hi

European Sources Online (ESO) és un servei d'informació sobre les institucions i les activitats de la Unió Europea, els països, les regions i altres organitzacions internacionals d'Europa. També inclou qüestions generals d'importància per als investigadors europeus o els ciutadans. 

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Eurostat (Statistical Office of the European Communities) és l’oficina estadística de la Unió Europea. Recopila i analitza dades sobre els diferents instituts d’estadística europeus i promou l’harmonització dels mètodes estadístics dels estats membres.

També produeix dades macroeconòmiques que donen suport a les decisions del Banc Central Curopeu en política monetària i les dades regionals i classificació (NUTS) que orienten les polítiques estructurals de la Unió Europea.

Ofereix les dades estadístiques de manera gratuïta.

Accedeix-hi

Guia d'ús elaborada pel CRAI URV

Guia d'ús EUROSTAT 

JRC Publications Repository

El dipòsit de publicacions del JRC dona accés als resultats de la investigació del Joint Research Centre: informes, articles, informes tècnics i altres resultats científics en l'àmbit de les Ciències Polítiques

El contingut creix diàriament a mesura que s'afegeixen noves publicacions al repositori

Accedeix-hi 

Oficina de Publicacions de la UE produeix i difon gratuïtament les publicacions de les institucions i altres organismes de la UE,  majoritàriament en format electrònic.

Garanteix la conservació a llarg termini dels continguts elaborats per la UE​

Accedeix-hi. 

OPEN DATA UEProporciona accés a una gran quantitat de dades de les institucions i organismes de la UE​

Totes les dades son de lliure accés i es poden utilitzar en bases de dades, informes, projectes o activitats econòmiques i empresarials, sempre que es citi la font​

Son dades de tot tipus: geogràfiques, estadístiques, resultats electorals, actes jurídics, dades de salut, transport, etc.​

Accedeix-hi

SEDAS Arxiu Digital Espanya - Unió Europea, és un repositori digital en accés obert, creat per 20 Centres de Documentació Europea (CDE) de les universitats espanyoles i la Representació de la Comissió Europea a Espanya, en col·laboració amb la Secretaria d'estat per a la Unió Europea. 

Recull documents rellevants en tots els formats (text, imatge, so i vídeo) sobre Espanya i la Unió Europea, i documentals d'institucions de l'àmbit de la Unió Europea. També recull recull la producció intel·lectual de les universitats (principalment espanyoles) en la matèria. 

Accedeix-hi 

 

Web Oficial de la Unió Europea (EU) facilita informació detallada sobre la Unió Europea (dades, documents oficials, informes, estadístiques, legislació, etc.). 

Accedeix-hi

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons