Skip to Main Content

Subtitular un vídeo de YouTube

Com subtitular - Pas a pas

 

Subtitular un vídeo de YouTube

 

YouTube és un lloc web que et permet veure i pujar vídeos. En aquesta guia aprendràs com subtitular els teus vídeos pujats a la plataforma pas a pas.

 

1. Ves a YouTube Studio. Per fer-ho pots desplegar la columna lateral de l’esquerra de la pàgina clicant la icona del vèrtex superior esquerra i anar a Els teus vídeos. Recorda que has de tenir la sessió iniciada.

 

2. Un cop a YouTube Studio, clica Subtítols a la mateixa columna.

3. Defineix l’idioma del vídeo que t’interessi subtitular. En fer-ho se’t generarà uns subtítols automàtics que hauràs de modificar i ajustar.

 

4. Per modificar els subtítols automàtics o fer-ne de nous hauràs d’anar a “Duplica i Edita” (per treballar a partir dels automàtics) o a Afegeix (per treballar des de 0).

 

5. Una vegada cliquis qualsevol de les dues opcions se t’obrirà una finestra amb una línia de temps que et servirà per poder visualitzar el vídeo, crear subtítols i moure’ls de posició.

Captura Youtube, casella subtítols

 

  • Casella 1 – Part d’edició del text.

  • Casella 2 – Part de visualització del vídeo.

  • Casella 3 – Línia del temps on podràs veure les ones d’àudio i arrossegar els subtítols a una nova posició. També es podrà ajustar l’àrea de visió d’aquesta amb una lupa a la part superior dreta.

 

6. A la casella 1 podràs treballar els subtítols de dues maneres:  

    • Editar els temps: on podràs separar el text en blocs i afegir-hi el temps d’inici i de finalització que corresponguin. En aquest apartat podràs afegir un nou subtítol clicant “+ Subtítol” a la part superior de la finestra.

    • Editar com a text: on podràs escriure tot el text transcrit del vídeo directament (com pots veure a la següent imatge).  

 

7. Un cop creats o modificats els subtítols clica Publica per posar-los públics.

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons